RejsRejsRejs » Rejsemål » Europa » Østrig » Aktiv ferie i SalzburgerLand
Østrig

Aktiv ferie i SalzburgerLand

SalzburgerLand er perfekt til aktiv ferie med familien. På med vandreskoene og op på cyklen; det er lige til at blive høj af.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Sponsoreret indlæg.
Aktiv ferie i SalzburgerLand
er skrevet af Redaktionen.

Aktiv ferie - SalzburgerLand

Frem med vandresko og cykelhjelm – hold aktiv ferie i Salzburgerland

Den perfekte ferie er den, hvor du har det meget bedre, når du kommer hjem. Derfor skal du huske at få rørt dig på rejsen. Tag vandreskoene og cykelhjelmen med og få fyldt kroppen op med energi, frisk luft og helt utrolige oplevelser i naturen – få steder er mere oplagte til aktiv ferie end SalzburgerLand, som ligger lige midt i Østrig og lige i Europas hjerte.

Banner rejsekonkurrence
Aktiv ferie - SalzburgerLand
aalachtal

Salzburger Saalachtal – bike & hike med familien i Alperne

Din aktive ferie for hele familien kan passende starte i Salzburger Saalachtal. Her finder du nemlig både familievenlige cykel- og vandreruter, og så er der også spændende aktiviteter, når benene trænger til et hvil, eller vejret ikke er til udendørsaktiviteter. Ruterne varierer i sværhedsgrad, længde og stigning, så du kan nemt vælge én, der passer til netop din familie.

Hop på cyklen og kør de godt 13 kilometer fra St. Martin til Vorderkaserklamm. Her kan du tage på opdagelse på den eventyrlige stenaldersti, hvor du også vil finde flere forskellige legepladser og en restaurant, hvor I kan afslutte dagen med et godt måltid.

Er familien klar på en lidt længere cykeltur, kan I cykle ad Tauern-cykelvejen til Lamprechtshöhle. Turen er cirka 17 kilometer lang, og her kan du nyde den flotte udsigt over Alpernes landskab og besøge Saalachtals naturmonumenter. Lamprechthöhle er blandt Europas største grotter, og det siges, at der skulle være gemt en skat et sted i grotten.

Du kan også tage en vandretur i Seisenbergklamm, som er en dyb kløft, der blev skabt af enorme gletsjere under istiden. Gå imellem de betagende klippevægge, mens lyden af vandet, der fosser ned, bliver mere og mere intens.

Står badning højt på ønskelisten, kan du tage familien på en kort tur til Innersbachklamm, hvor du kan blive kølet ned i den naturlige ‘swimmingpool’ i bunden af kløften. En vild svømmetur midt i den østrigske natur.

Aktiv ferie - SalzburgerLand

Wagrain-Kleinarl – saml på bjergtoppe på den sjove måde

Hvis der skal være lidt konkurrence med i løjerne, så tag til Salzburger Sportwelt i Wagrain-Kleinarl. Her kan du ‘samle’ på bakketoppe, når du vandrer op på toppen af de 7 tinder, som går under fællesbetegnelsen ‘Den Nådige Dronning og hendes seks Adelsmænd’.

Legenden fortæller, at dronningen var meget optaget af, at mennesker, dyr og planter skulle leve i harmoni, og denne harmoni er i den grad til at mærke, når du vandrer i området. Samtidig med at du samler stempler fra bakketoppene, så vil du blive klogere på den visdom, den nådige dronning besad. Der er derfor noget godt at tage med hjem til både benene og hovedet.

Du bestemmer selv tempoet og rækkefølgen af dine bjergbestigninger, så der er ingen grund til at frygte strabadserne.

find et godt tilbud banner 2023
Aktiv ferie - SalzburgerLand

Zell am See-Kaprun – udforsk Hohe Tauern Panorama Trail

Skal du helt væk fra hverdagens stress og jag, så tag helt op i de vilde højder over Zell am See. Her finder du vandreruten Hohe Tauern Panorama, som strækker sig over 150 kilometer. Hvis du vil hele vejen fra starten ved vandfaldene Krimml til målet i Schmittenhöhe, så består turen af 10 daglige etaper for de ambitiøse. Den kan dog også bides over i mindre dele, hvis du vil spare lidt på kræfterne men stadig have bjergpanoramaoplevelsen med.

Overnatning foregår enten oppe i bjergene eller nede i dalen, og udgangspunktet er i den smukke by Zell am See-Kaprun, som er hovedby i den historiske landsdel Pinzgau.

Aktiv ferie - SalzburgerLand

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn – aktiv ferie på grus og mountainbike

Er du til mountainbike på smukke stier og godt gang i adrenalinpumpen, så sæt kurs mod Østrigs største cykelregion. Her finder du et utal af ruter til ethvert konditionsniveau, og du kommer ikke til at løbe tør for udfordringer.

Egentlig er området kendt for at stort sammenhængende skiområde om vinteren, men i sommeren 2020 besluttede Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang og Fieberbrunn at gå sammen og skabe et mekka for mountainbike – og også gravel bike for de mere eventyrlystne, der vil ud og køre endnu mere off road med fuld frihed.

Tag med liften op i bjergene og lad tyngdekraften hjælpe dig ned ad vejen, eller tag turen op på to hjul og få sved på panden fra start. I Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn får du tohjulet sjov og ballade på den store klinge.

                                                                 

Vidste du: Her er de 7 bedste madbyer i verden ifølge Tripadvisors millioner af brugere!

7: Barcelona i Spanien
6:  New Delhi i Indien
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

                                                                 

St. Johann in Salzburg – udforsk alle sanser på ‘urte-vandring’

Aktiv ferie behøver ikke at være ren adrenalin og ømme muskler i hele kroppen. I St. Johann inviterer naturekspert og historiefortæller Elisabeth Hafner på urte-vandring i smuk natur. ‘Urte-feen’ Hafner deler ud af både sin viden om og sin kærlighed til den imponerende østrigske natur, og du lærer en masse om, hvad alpefloraen kan bruges til både i kulinarisk og helbredsmæssig sammenhæng.

Sanserne kommer på arbejde, og du kommer for alvor i pagt med naturen og mærker den urkraft, urter og planter besidder.

Obertauern – prøv kræfter med Stoneman Taurista

Mountainbikeruten Stoneman Taurista, som åbnede i 2020 og dækker 4.500 højdemeter, snor sig gennem Obertauern og fører dig gennem de mest imponerende alpine landskaber. Du kommer på turen op på plateauet Kongens Scene, som danner rammen om ‘kongeetapen’ på den tre dage lange cykelrute højt oppe over de grønne dale.

Som på de fleste andre ruter bestemmer du selvfølgelig selv tempoet, og der er masser af hytter og udsigtspunkter, hvor du kan holde pause og trække vejret i den rene klare luft. Selvom man er på aktiv ferie, skal der jo også være tid til hygge undervejs. Det hører i den grad med.

Se meget mere om at rejse i Østrig her

God fornøjelse i SalzburgerLand og god vind på vandre- og cykelturen!


Vidste du: Her er 7 oversete mad-oplevelser du skal prøve i Østrig 

7: Gourmet i 3,000 meters højde på Ice Q restaurant i Tyrol
6: Spis ost på oste-gaden i Bregenzerwald ved Vorarlberg
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om forfatteren

Redaktionen, RejsRejsRejs

RejsRejsRejs.dks faste redaktion deler både egne personlige tips og tricks og fortæller om alt det, der sker i rejseverdenen.
Vi skriver artikler og guides, laver konkurrencer og giver dig de bedste rejsetilbud, rejseforedrag og rejsesjov.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.