Rejser til Mallorca

"Mallorca - der har jeg været!", er der nok mange, der siger. Og det er ikke så underligt, at den smukke ø har været en feriefavorit i flere årtier.  Men ved du, hvor du finder de allerbedste perler på Mallorca? Her får du de bedste tips!

Den der ler sidst, ler bedst!

På Mallorca var der i gamle dage en tradition, som foreskrev, at den kloge søn skulle arve jorden, den normalt begavede søn skulle uddanne sig som præst, og den dummeste søn skulle finde ud af at tjene til sin egen tilværelse. Og som et plaster på såret arvede den dummeste søn den del af familiens jord, som lå ud til vandet. For her kunne man jo alligevel ikke dyrke noget.

For faktisk er det jo sådan i dag, at juvelerne i familiernes arvegods tilhører de ”dumme”. For efter at have solgt deres jord til skyhøje priser, kunne de gå tilbage og købe slægtsgården, som for længst ikke længere kunne løbe rundt på landbrugs-produktion. Til stor glæde for mange, har det resulteret i at de tidligere fincaer (bondegårde og herregårde) er lavet om til hideaways.

Naturen, bjergene og de mere uspolerede kyststrækninger er bare nogle af de ting, som drager mig tilbage til endnu en rundrejse på Mallorca. Palma er også en meget smuk og gammel by, når man kommer ind til centrum og spadserer rundt i de århundrede gamle gader. Her føles det somme tider som om, at husene er ved at falde ned over dig, fordi gaderne er så smalle. Pludselig kan du dog stå på en af byens store åbne pladser, eller ved den gamle bymur, som engang adskilte havnen og byen.

Mallorcas autentiske perler

Kysterne og bjergene nordpå omkring Sollér, Deia og Valldemossa er for mig nogle af Mallorcas største attraktioner. Den sydøstlige og centrale del af øen er heldigvis stadig uspoleret og gemmer på et væld af hyggelige små hideaways til både familieferier, vingårdsferier, aktive ferier, vandreferier og romantiske ferier.

Mallorca har egentlig lidt af det hele. Kultur, lokalkolorit, charme, varme og masser af strande. Der er også et godt udvalg af gode restauranter, caféer og barer med natteliv.

Toget fra Palma til Sóller

En af de smukkeste ture på Mallorca er den berømte togrejse fra hovedstaden Palma til byen Sóller på nordvestkysten. På denne 27,3 kilometer lange strækning har togene fra selskabet Ferrocarril de Sóller kørt hver dag uden afbrydelser siden 1912. 

Togturen tager cirka en time og stopper undervejs i flere små landsbyer, blandt andet Son Sardina, Son Reus, Santa Maria, Bunyola og Can Tambor. Togturen fører dig også ind i Tramuntana-bjergkæden, der er på UNESCO's verdensarvsliste, gennem 13 tunneller, over flere broer og over Sóller-viadukten. Takket være togets langsomme tempo har du masser af tid til at slappe af og nyde den fantastiske udsigt.

Serra de Tramuntana

Bjergkæden Serra de Tramuntana, eller Sierra de Tramontana, som den hedder på Mallorca, strækker sig fra den sydvestlige del af Mallorca til den nordvestlige del af øen. Her ligger den baleariske øgruppes højeste bjerg Puig Major på 1445 meter over havets overflade, som også er på UNESCO's verdensarvsliste. Selvom det meste af det bjergrige område består af natur, er der omkring 20.000 indbyggere, hvoraf cirka halvdelen bor i byen Soller. 

I Tramuntana-bjergenes smukke, vilde og uspolerede landskab er du omgivet af utrolige naturlige klippeformationer, men der er så meget mere her end "bare" udsigter. Med velorganiserede veje og stier er det perfekt til vandre- og cykelture.

Mat og drikke

Mallorca har en spændende og mangfoldig gastronomi, der er præget af de mange folkeslag, der har besøgt øen gennem årene, især de mange lækre fiskeretter, der gør øen til en kulinarisk oplevelse.

Frito Mallorca, også kendt som mallorquí fergit på catalansk, er en af Mallorcas mest traditionelle og populære kødretter. Den er lavet af forskellige typer kød stegt sammen med olivenolie og et udvalg af grøntsager som kartofler, løg, tomater og rød peber. Retten krydres normalt med salt, kanel, nelliker, chili, peber, hvidløg, fennikel og laurbærblad.
Pa amb Oli, der bogstaveligt talt betyder "brød med olivenolie", er en enkel, men populær ret i Catalonien og på Mallorca. Nogle gange kendt som pa amb tomàquet, som betyder "brød med tomat", er det det samme, bare med tomat. Det er en skive hvidt brød med olivenolie og salt, med tomat, nogle gange med hvidløg gnedet på brødet først. Kan spises alene eller med pølser, skinke, ost, ansjoser og andre typer marineret fisk.
Fideua omtales ofte som Mallorcas version af den berømte paella-ret, der stammer fra Valencia. Den består af fisk og skaldyr, men i stedet for ris bruger man tynde nudler. Ingredienserne varierer, men de mest almindelige er safran, hvidløg, paprika og olivenolie.
Tombet - spelt tumbet på nationalspansk - er en populær mallorcinsk grøntsagsret, der serveres enten vegetarisk eller med kød og fisk. Den består af kartofler, auberginer og røde peberfrugter stegt i olivenolie, serveret i en lille skål dækket med stegt tomat, hvidløg og persille. 
Ensaimada de Mallorca er et populært mallorcinsk wienerbrød lavet af mel, vand, sukker, æg og et særligt svinefedt kaldet saim, som er af arabisk oprindelse og har givet navn til wienerbrødet. Kagen, som også er almindelig i tidligere spanske kolonier som Filippinerne og Puerto Rico, findes i forskellige smagsvarianter som abrikos, fløde, nougat og chokolade.

Populære reisemål og byer på Mallorca

Palma - hovedstaden på Mallorca - har alt, hvad man kan ønske sig af historie, smuk arkitektur, et spændende kulturliv og gode madoplevelser. Den ligger også tæt på fantastiske strande, så du kan kombinere en storbyferie med en sol- og strandferie.

Alcudia er den ultimative destination for børnefamilier. Med sine 9 kilometer lavvandet strand er den perfekt til børn i alle aldre. 
Playa de Palma er en attraktiv destination med alt, hvad man kan ønske sig af strande, restauranter, barer og butikker, og så ligger den i kort afstand fra Palma by.
 Cala Millor er en hyggelig lille by på Mallorcas østkyst med en lang hvid sandstrand og et stort udvalg af restauranter, barer og butikker.
Can Picafort ligger i centrum af den smukke Alcudia-kyst med lange, gyldne sandstrande og en afslappet atmosfære.
Playa de Muro ligger i den nordlige del af Alcudia-bugten og har smukke naturområder, dejlige strande og historiske seværdigheder.

Velkommen til Mallorca med Escapeaway

Hos Escapeaway kan du planlægge og skræddersy din rejse præcis, som du ønsker. Kombiner fly med nøje udvalgte hoteller, og glem ikke at tage et kig på vores unikke hideaways. Vi anbefaler også, at du lejer bil for at få de bedste muligheder for at udforske alle de smukke steder på øen.

>>> Se alle hideaways på Mallorca

>>> Se alle hideaways i Playa de Palma

>>> Læs mere om Palma

>>> Læs mere om Pollensa

>>> Læs mere om Alcudia

>>> Læs mere om Illetas

>>> Læs mere om Santa Ponsa

>>> Læs mere om Can Picafort

>>> Læs mere om Port de Soller

>>> Læs mere om Llucmajor

>>> Læs mere om Cala d'Or



8 spørgsmål om Mallorca

Hvor skal man bo på Mallorca?

Blandt danske familier er området omkring Alcudiabugten det mest populære. Her ligger flotte resorts side om side - alle med mindst én lækker pool, og ofte også med direkte adgang til stranden. Strækningen fra den smukke by Alcudia, og frem til Can Picafort summer hele sæsonen af ferieglæde, og ud over en sikker og rummelig strand, får man også masser af gode spisesteder. I øst finder man andre familiefavoritter som Cala Millor og Cala d'Or.

Er man på voksenferie og vil have noget mere autentisk, skal man kigge mod bjergkæden, som ligger i vest. Her finder man havnebyen Port de Soller, hvor bjergene tårner sig op og danner en gryde rundt om byen og havnen, som domineres af lystbåde i den helt store kaliber. Her leves livet tilbagelænet og til dels overdrevet, men stemningen er altid høj, og de kulinariske muligheder når et højt niveau her.

Hvad skal man se på Mallorca - hvad kan man opleve?

En tur til Mallorca er ikke komplet uden en bådtur, som fx. kan kombineres med en bustur op i bjergene, og en togtur med appelsintoget fra havnebyen Port de Soller, gennem en 3km lang tunnel og ud på den Majorkinske slette, hvor appelsiner og citroner dyrkes i rigt mål. Oplev også den gamle by i Alcudia, eller katedralen i Palma. Det er også utroligt populært at cykle på Mallorca, både som turist og som amatørrytter, hvor man kan prøve kræfter med en række krævende stigninger.

Hvor ligger Mallorca?

Ferieøen Mallorca er en del af en øgruppe i Middelhavet, som kaldes Balearerne - eller Illes Balears (catalansk) / Islas Baleares (spansk). Mallorca er klart den største af De Baleariske Øer, og ligger stik øst for den store, spanske kystby Valencia, som kan nås med færge fra hovedbyen Palma. Stort set stik nord i nogenlunde samme afstand, finder man den spanske storby Barcelona, som der også er færgeforbindelse til. Mallorca har en stærk forbindelse til netop Barcelona og den spanske region Catalonien.

Hvor stor er Mallorca?

"Mallorca" betyder faktisk noget i retning af "Den Store Ø", og den er da også klart større end de andre øer i øgruppen. På den længste led er Mallorca knap 100km lang, og på den korte led knap 80km. Den samlede størrelse er 3.604 km2, hvilket er en anelse større end Fyn. Her bor til gengæld næsten dobbelt så mange indbyggere, nemlig omkring 900.000, hvoraf omtrent halvdelen bor i hovedbyen Palma.

Hvor lang tid tager det at flyve til Mallorca?

Det tager omtrent 3 timer at flyve de ca. 1.900km fra hhv. København og Aalborg til Palma de Mallorca. Fra Billund til Mallorca er flyvetiden en anelse kortere. Du kan også flyve til Mallorca fra Hamburg på ca. 2 timer og 40 minutter.

Hvor varmt er der på Mallorca - Hvordan er vejret?

Uanset årstid, så er det sjældent rigtigt koldt på Mallorca. Normalt vil man selv om vinteren have mindst 15 grader om dagen, men rigtige sommertemperaturer dukker først op i maj, hvor 25 grader er et normalt syn, efterhånden som Middelhavet bliver varmet op og bidrager til det gode vejr. Sommeren er meget varm, med daglige toppe på omkring 30 grader, ligesom der kan ventes sommerdage langt ind i oktober. I ydersæsonen er Mallorca et populært rejsemål for bl.a. cykelryttere, som nyder godt af den svage vind og de relativt høje temperaturer.

Hvor lang er badesæsonen på Mallorca?

Havtemperaturen omkring Mallorca kommer først op over 20 grader i løbet af juni, så vil man på badeferie, anbefales det at vente til midten/slutningen af juni. Til gengæld kan man forvente, at badesæsonen fortsætter helt ind i september, hvor det er normalt med over 25 grader i vandet. Så har du mulighed for det, kan starten af september være et godt og billigt tidspunkt at rejse til Mallorca.

Hvad koster det at spise på Mallorca?

Smag er subjektivt og dybt personligt, men vi tør godt sige, at det majorkinske køkken er blandt de bedre. Er du til fisk og skaldyr skal du ikke holde dig tilbage, og øen producerer også selv alt i grøntsager stort set året rundt, så råvarerne er altid friske. Af samme grund er det ikke ret dyrt at spise på Mallorca. Her kan du sagtens spise for omkring 200,- pr. person på en god restaurant - dog ikke omkring Soller og Port de Soller, hvor der generelt er skruet noget op for priserne.

Rejsemål på Mallorca

  • Gæstebedømmelser 9,3
    Palma
    30 hoteller
    Mallorcas hovedstad Palma har alt hvad du kan forvente af en hovedstad, fantastisk historie, arkitektur, kulturliv og en masse gode spisemuligheder. Byens forbindelse til middelhavet mærkes og ses i arkitekturen i den gamle bydel.
  • Gæstebedømmelser 8,8
    Alcudia
    28 hoteller
    Alcudia lokker med sine mange muligheder, der især indbyder til familieferie, hvad enten du bor i den gamle by med sine middelaldergader og mure eller om turen går ned til stranden hvor de smukke strande og de blå, blå hav strækker sig.
  • Gæstebedømmelser 8,6
    Playa de Palma
    23 hoteller
    Den smukke strand ved Palma, Playa de Palma er et attraktivt feriemål i sig selv, her finder du restauranter, butikker og alt hvad man ellers kan forvente sig, men stadig ganske tæt på storbyen Palma hvis trangen skulle melde sig.
  • Gæstebedømmelser 8,5
    Can Picafort
    22 hoteller
    Ca'n Picafort ligger midt i den smukke Alcudia bugt og er præget af de gyldne lange strande og en afslappet atmosfære, som stadig ligger i nærheden af de større feriebyer, langs kysten og inde i baglandet. En god base for både afslapning og udflugter.
  • Gæstebedømmelser 8,3
    Cala Millor
    21 hoteller
    Kultur, gastronomi, byliv, sol og selvfølgelig den 1,8 km. lange gyldne strand, som er det eneste der skiller byen fra det tyrkise middelhav. Byen hedder Cala Millor og er en sand perle placeret på den østlige kyst af Mallorca. En herlig mallorcansk ... fiskerby hvor du ikke vil kede dig. Der er et stort udvalg af restauranter, barer og butikker i byen. Hvad det angår sol og strand, skal du heller ikke være nervøs for. Der er en lang hvid strand, der strækker sig langs bugten. Når du er færdig med at dase ved stranden kan du så let som ingenting slentre op i byen til seværdigheder og meget mere. Læs mere
  • Gæstebedømmelser 8,4
    I den nordlige del af Alcúdia-bugten ligger Playa de Muro som har et godt mix af skønne strande, historiske seværdigheder, livligt natteliv og fænomenale naturområder. Byen har formået at tage springet fra fiskerlandsby til ferieby uden at miste ... autenciteten. Læs mere

Populære hoteller på Mallorca

Spanien, Mallorca, Sant Llorenç des Cardassar
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Orient
9,5
Fabelagtigt
400 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Colonia Sant Jordi
9,3
Fabelagtigt
245 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca - med over 400.000 indbyggere - er Mallorcas økonomiske, politiske og kulturelle centrum og byder på en lang række af øens største seværdigheder, foruden et hav af gode cafeer, restauranter og butikker.

Her følger nogle af de største seværdigheder i og omkring Palma de Mallorca:

Palmas katedral - La Seu

Den hellige Marias domkirke - eller La Seu, som den også kaldes (Bispesædet på katalansk) - er én af Mallorcas mest kendte og spektakulære kirker. Den er samtidig den episkopale kirke i stiftet Mallorca.

Katedralen - der er 121 meter lang, 55 meter bred og 44 meter høj (hvilket gør den højere end Notre Dame i Paris) - er bygget i katalansk gotisk stil med påvirkninger fra Nordeuropa. Det var greven af Barcelona og kongen af Aragonien, Valencia og Mallorca, Jakob I af Aragonien, der i 1229 satte sine folk til at bygge katedralen i kølvandet på hans fordrivelse af de maurere, der indtil da havde hersket over øen (læs mere under Information - historie). Meget symbolsk blev katedralen bygget oven på fundamentet af en maurisk moské.

Jakob I af Aragoniens søn, Jakob II af Mallorca, fortsatte efter sin fars død med at udbygger katedralen, der også skulle tjene som kongeligt mausolæum. Således er både Jakob II. af Mallorca og Jacob III af Mallorca begravet her. Kirkeskibet stod dog ikke færdig før lang tid efter begge kongers død, i 1587, mens hovedindgangen først blev indviet i 1601.

I midten af det nittende århundrede blev et stort restaureringsarbejde på katedralen påbegyndt, hvis mest berømte udfald var, at det mange år senere, i 1901, involverede en vis Antoni Gaudí, der fik ansvaret for restaureringen. Gaudí havde imidlertid andre kusntneriske ambitioner end entreprenøren på restaureringsprojektet og forlod allerede 13 år senere, i 1914, sin post.

Miró-museet

I 1940, under Den Anden Verdenskrig, flygtede den nu verdensberømte spanske maler, skulptør og keramiker Joan Miró fra Paris, som var blevet besat af nazisterne. Efter et kort ophold i Normandiet og Katalonien søgte han ad flere omgange tilflugt på Mallorca, hvor hans mor og slægtninge på moderens side kom fra. Han slog sig permanent ned på øen i 1954 og blev der indtil sin død i 1983.

I 1956 får Miró omsider opfyldt en gammel drøm om at få bygget sit helt eget atelier. Som ansvarlig for byggeriet hyrer han den katalanske arkitekt og ven Josep Lluís Sert, der blandt andet havde udtænkt den arkitektoniske plan for Barcelonas byudvikling tyve år tidligere. I 1981, to år før sin død, skabte Miró et museum og en fond sammen med sin kone Pilar, som senere også er blevet udbygget med et bibliotek og et dokumentationscenter med mere end 12.000 dokumenter. Faciliteterne er tilgængelige for alle, der interesserer sig for Mirós kunst.

Fonden fik navnet Fundacío Pilar i Joan Miró, opkaldt efter Miró selv og hans kone Pilar, og er - ligesom atelieret - endnu åbent for interesserede gæster beliggende i forstaden til Palma, Cala Mayor, få kilometer sydvest for Palma centrum.

Du kan her læse mere om Fundacío Pilar i Joan Miró på fondens egen hjemmeside.

Castell de Bellver

Det spektakulære gotiske slot Castell de Bellver, som ligger omkring 3 kilometer nordvest for Palma, er ét af de få cirkulære slotte i Europa og udgør én af de mest besøgte turistattraktioner på øen. Slottet blev bygget på Jakob II af Mallorcas tid i det fjortende århundrede og blev i begyndelsen brugt som kongeligt residens, når kongerne ikke befandt sig på det spanske fastland - og senere som residens for spanske vicekonger i det 17. århundrede.

I et par århundreder (fra det attende til midten af det tyvende århundrede) brugt som fængsel. I 1931 overdrog den Anden Spanske Republik slottet til byen Palma de Mallorca og et år efter, i 1932, blev det omdannet til et museum. I 1972 blev det restaureret, så det kunne bruges som byens historiske museum.

Den væsentligste del af fæstningsanlægget blev bygget af arkitekten Pere Salva, som også stod for opførelsen af kongeslottet i La Almudaina for kong Jakob II af Aragonien og Mallorca sammen med andre murermestre i årene mellem 1300 og 1311.

Banys Àrabs

Los baños Árabes - eller Banys Àrabs på mallorcinsk - er ét af Palmas meste kendte vartegn og samtidig ét af de bedst bevarede monumenter fra den mauriske periode i Mallorcas historie, hvorfor de arabiske bade er blevet udnævnt til en del af den spanske kulturarv (Patrimonio Histórico de España).

De arabiske bade er bygget i det 11. århundrede og var muligvis en del af et palads, der tilhørte en person fra den mauriske overklasse. Badene består blandt andet af en kuppelformet sal med åbninger i loftet, så lyset kan sive ind, tolv søjler, buegange, samt et gulv med dobbelt bund, hvorigennem, der er blevet ledet varmt vand og damp.

Toget fra Palma til Sóller

Én af de smukkeste ruter på Mallorca er den berømte togstrækning fra Palma de Mallorca på den sydvestlige del af øen til byen Sóller på den nordvestlige del af øen. På denne 27,3 kilometer lange strækning har togene fra selskabet Ferrocarril de Sóller kørt hver eneste dag uden afbrydelse siden 1912.

Undervejs på togrejsen, der tager omkring en time, gør toget blandt andet stop i Son Sardina, Son Reus, Santa Maria, Caubet, Bunyola, Mirador Pujol d’en Banya, Viaducto “Cinc-Ponts” og Can Tambor. Togrejsen byder også på en tur ind i den bjergrige Tramuntana-region (Sierra de Alfabia), gennem 13 tunneller, over flere broer og hen over Sóller-viadukten. På grund af det langsomme tempo i toget har du masser af tid til at slappe af og nyde den fantastiske udsigt.

Mere end en million mennesker benytter hvert år toget, heraf en større og større andel af turister, eftersom de lokale på et tidspunkt begyndte at tilbagelægge de samme strækninger i bil (som tager c.a halvt så lang tid) i takt med, at vejene på øen blev bedre.

Lluc kloster

Klostret Santuari de Santa Maria de Lluc, beliggende i bjergkæden Serra de Tramuntana på den nordvestlige del af øen, er Mallorcas vigtigste valfartssted. Klostret er også kendt for sit legendariske drengekor, kaldet Els Blauets; et navn, der stammer fra de blå præstekjoler, de bærer. Drengekoret, der blev oprettet i 1531, holder jævnligt koncerter og har vundet international berømmelse.

Klostret, der beboes af patere og ikke af munke (da santuari betyder helligdom og ikke kloster), blev - ifølge en legende - grundlagt i det 13. århundrede, da en maurisk hyrdedreng, hvis forældre havde konverteret til katolicismen, fandt en statue af Jomfru Maria i nærheden af det sted, hvor klostret (helligdommen) senere blev bygget.

Ifølge legenden blev Jomfru-Maria-statuen samme dag bragt til en sognekirke i Escorca, omkring 7 kilometer vest for Lluc, men næste morgen, da kirkegængerne kom til kirken i Escorca, var statuen væk. Det viste sig, at den befandt sig ved Lluc-klostret; det selvsamme sted, hvor den dagen inden var blevet fundet.

Man bragte da endnu engang statuen af Jomfru Maria fra Lluc til sognekirken i Escorca og troede dermed, at sagen var afsluttet. Men endnu engang forsvandt statuen fra kirken i Escorca - og endnu engang blev den fundet ved Lluc-klostret, hvorefter sognepræsten i Escorca besluttede, at der skulle bygges et kapel der, hvor statuen oprindeligt blev fundet, så folk kunne tilbede den der. Og sådan, lyder legenden, blev de første sten til klostret lagt.

Du kan her læse mere om Lluc-klosteret på deres egen hjemmeside.

Serra de Tramuntana

Serra de Tramuntana, eller Sierra de Tramontana som den hedder på mallorcinsk, er en bjergkæde, der går fra den sydvestlige del af Mallorca til den nordvestlige del af øen. Bjergkæden rummer ikke bare det højeste bjerg på De Baleariske Øer, Puig Major på 1,445 meter, men er også blevet udnævnt til verdensarv af UNESCO i 2011.

Bjergene i Serra de Tramuntana dækker et areal på 1.067 kvadratkilometer og selv om langt størstedelen af de kvadratkilometer udgøres af natur, er området levested for omkring 20.000 indbyggere, hvoraf omkring halvdelen bor i jernbane-byen Sóller (jf. Toget fra Palma til Sóller).

Foruden Puig Major rummer bjergkæden også De Baleariske Øers anden-højeste bjerg Puig de Massanella på 1364 meter og de to drikkevandsreservoirer Embassament de Cúber og Embassament des Gorg Blau. Området omkring bjergkæden er forbløffende godt udrustet med veje og stier og de smukke, vilde og ofte uspolerede landskaber i Serra de Tramuntana er derfor velegnede til både vandre- og cykelture.

Alcúdia

Den lille by Alcúdia på den nordlige del af øen - omkring 55 kilometer nord for hovedbyen Palma - er berømt for sit gamle og smukke bycentrum, der går tilbage til 13. århundrede, og den 14 kilometer lange strand, der strækker sig helt fra byens sydøstlige side til den endnu mindre naboby Can Picafort.

Det gamle bycentrum er omgivet af en middelalder-mur fra det fjortende århundrede og på den anden side af bymuren - foran kirken Skt. Jakob (Sant Jaume på mallorcinsk) - er der fundet rester af den antikke romerske by Pollentia og et romersk teater. Der er også en tyrefægter-arena nord for byen.

Den gamle bydel rummer en lang række gode restauranter og bistroer, der er berømte for deres gode hjemmelavede mad - og ved byens havn, Port d'Alcúdia, er der ligeledes masser af gode spisesteder omkring marinaen (her er de fleste af dem dog kun åbne i højsæsonen). Om torsdagen og søndagen afholdes der desuden marked i den gamle bydel (året rundt).

Alcúdia ligger også tæt på naturparken S´Albufera - omkring 13 kilometer i østlig retning - som blandt andet rummer omkring 250 fuglearter, flere slags reptil- og amfibiearter og en særegen flora, der domineres af tagrør, forskellige græsarter, elmetræer og tamarisktræer. Der er kun adgang til området til fods eller på cykel.

 

Hvad siger gæsterne på Mallorca?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 874 anmeldelser